Glutenfritt parmesan och pestobröd

 
Detta är ett supergott bröd speciellt när det är nybakat och har en underbar skorpa runt det saftiga brödet, passar perfekt till varma soppor i höstmörkret.
 
 
 
 

 
Angående ingredienserna så är det mesta lätt att hitta i närmsta matbutik, mandelmjöl brukar finnas i bakhyllan annars kan man lätt göra eget mjöl genom att mala mandlarna fint i t.ex. en matberedare eller dylikt, du gör likadant med linfröna men här krävs lite tid och tålamod det tar nämligen några minuter för linfröna att malas till mjöl. Fiberhusk finns i den glutenfria hyllan i affären. När jag använder kokosmjölk använder jag kung markattas ekologiska det är den enda jag sett hitills utan kemiska tillsatser i.
 
2 dl mandelmjöl (alternativt kan man ha annat nötmjöl eller frömjöl vilket man nu föredrar bäst)
3 msk linfrömjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
1/4 dl sesamfrön
1/4 dl fiberhusk
2 ägg
1/4 dl fin olivolja smaksätt själv med pesto
1/4 dl finriven parmesan
2 dl riven ost valfri, gärna med stark karaktär typ cheddar, västerbotten ost eller dylikt
1 dl kokosmjölk
krydda efter smak med pizzakrydda
 
Sätt ugnen på ca 180 grader, förbered en brödpanna av mindre variant, lägg i bakplåtspappper.
 
Blanda sedan mandelmjöl, linfrömjöl, salt, bakpulver, pizzakrydda, sesamfrön och fiberhusk tillsammans i en bunke. 
 
I en annan bunke vispa ihop ägg, olivoljan smaksatt med pesto, parmesan osten, den andra valfria osten och kokosmjölken.
 
Vänd sedan ner dem torra ingredienserna i bunken med dem blöta ingredienserna, blanda väl och fördela smeten i brödpannan. 
 
Sätt mitt i ugnen i ca 40-50 min, kolla av om brödet är torrt genom att stoppa ner en brödsticka i mitten, om den är torr är brödet klart.

Liknande inlägg

1 Eva Hammarström:

skriven

En fin blogg har du skapat . Ska bli kul att läsa... Kram

2 Robin:

skriven

Perfekt för mig =) Då jag avskyr gluten. Personligen så tycker jag att ICA osv, borde sälja mer glutenfria matvaror.

3 Steph:

skriven

Samma här, dem har otroligt dåligt utbud med glutenfritt + att dem som är glutenfria inte ens är bra produkter full med stärkelse och massa e nummer och kemikalier.. någon får börja ta fram lite vettigt glutenfritt =)

Kommentera här: