Saftiga brownies, glutenfria och nyttiga!

 
Detta är det bästa receptet på nyttiga brownies jag smakat, sjukt saftiga och med mycket god smak.
 
 
Brownies:
1 dl kakao
1 dl linfrömjöl
1 tsk bakpulver
pyttelite salt
1 dl ekologisk kokosmjölk
1 ägg
1 tsk äkta vanilj (kan uteslutas)
1 dl honung el. agavesyrup
1 msk nötsmör/frösmör (ex. mandelsmör, solrosfrösmör)
1/2 dl kakaonibs
 
Gör så här:

Blanda kakao, linfrömjöl, bakpulver, salt och äkta vanilj i en bunke.
Vispa ihop ägg, kokosmjölk och honung i en seperat bunke.
Blanda samman allt och blanda sist i kakaonibs.
Lägg i en ganska liten fyrkantig form som du förberett med bakplåtspapper i.
(min form är nog runt 20x15 i storlek.)
Sätt ugnen på 180 grader och grädda i ca 15-20 min.
Sätt i en teststicka för att se om kakan är klar den får ju gärna vara lite kladdig i mitten
men kakan ska ha struktur och den ska inte sjunka ihop när du trycker lätt på ytan.
 
Varning farligt god! Jag gjorde 2 satser på en vecka funkar bra som frukost, mellis, kvällsfika eller vad man nu vill ;)
 

Pumpa bröd med mandelsmör - heavenly! (glutenfri, paleo, laktosfri)

 
Detta är lätt en av mina favorit bröd för det smakar mer som en kaka och med mandelsmör fulländas denna skapelse - and I'm in heaving eating this!
 
 
Pumpabröd:
7 ägg
1 dl kokosolja
2,5 dl pumpa puré
1 msk rå honung el. agavesyrup
1,5 dl kokosmjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 msk pumpafrön till garnering
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält kokosoljan, vispa ägg kokosolja pumpa puré honung.
Blanda kokosmjöl med resten av de torra ingredienserna i en annan skål,
sikta ner det torra i äggsmeten, vispa till en jämn smet.
Ta en brödform, klä med bakplåtspapper eller smörj med kokosolja.
Häll i smeten , garnera. Grädda mitt i ugnen ca 40-45 min eller tills brödet fått fin färg.
Låt svalna innan du skär upp.
(jag brukar förvara det jag inte äter upp i kylen eller fryser ner det skivat.)
 
Njut med mandelsmör på !

Mango och banankräm med blåbär, kokos och gojibär

 
Galet god frukost eller till och med en enkel dessert! Kan varieras med diverse topping.
 
 
Banan och mangokräm:
1 banan
ca 1 dl frusen mango
en skvätt vatten
 
topping:
På bilden använde jag:
ekologiska gojibär
ekologiska torkade osockrade blåbär
och ekologisk kokos
(samtliga inhandlade på en hälsokost butik i Malmö)
 
Gör så här:

Lägg banan och mango med en skvätt vatten i en matberedare.
Kör tills det blivit en kräm eller tills önskad konsistens
du kan antingen tillsätta mer vatten för lösare kräm eller mer mango eller banan för tjockare.
Lägg i en skål och toppa med nyttigheter som du tycker är gott.
 
Super enkel och super snabb frukost helt enkelt.
 

Liknande inlägg