Mini choklad cupcakes, glutenfria och nyttigare!

 
Mini choklad cupcakes, glutenfria, saftiga ... mums. 
 
 
 
 
Mini choklad cupcakes:
75 g smör, smält
2 ägg
2 msk honung (eller rå agavesyrup)
0,5 dl creme fraiche
0,5 dl mandelmjöl
0,5 dl linfrömjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao av god kvalité
 
Choklad topping:
50 g smör, rumstempererat
2 msk agavesyrup
2 msk kakao
25 g creme cheese
 
ev. hyvlad kvalitets choklad
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
 Vispa ägg och honung. Blanda ner smält smör och creme fraiche med dem vispade äggen.
Blanda alla torra ingredienser i en seperat bunke. Blanda sedan ihop allt till en smet.
Fördela i små cupcakes formar och grädda i 5 - 10 min kontrollera genom 
stickprovet. Övergrädda dem inte! Låt cupcakesen svalna.
 
Gör toppingen genom att röra ihop alla ingredienser, spritsa ut
och strö sedan hyvlad kvalitetschoklad på toppen.
 
 

Liknande inlägg

Kommentera här: