Galet god hallon cheesecake nyttig version!

 
Den här cheesecaken är himmelsk! Bilden nedan är inte den bästa men den är tagen när mina fina  arbetskamrater redan hade huggit in på första biten!
 
 
Hallon cheesecake botten:
1 dl mandelmjöl
1 dl pecannötsmjöl
1,5 msk ekologisk kokosolja
2 msk honung el. agavesyrup
 
cheesecake fyllning:
300g kesella
300g cream cheese
2 ägg
2 msk honung el. agavesyrup
rivet skal av 1 st lime eller 1 st citron
 
Cheesecake hallon topping:
200 g frysta hallon (som kokas och svalnas innan toppingen ska göras)
2 msk chiafrön
 
Gör så här:

Smält kokosoljan i en kastrull. Blanda alla ingredienserna till botten i en bunke,
tryck sedan ut smeten i en springform med löstagbar botten.
För grädda bottnen i 175 grader i ugnen, 10 min. Ta ut och låt botten svalna. 
Vispa ihop alla ingredienserna till fyllningen, vispa tills allt blandats väl,
häll i smeten över den färdiggräddade botten,
sätt åter in den i ugnen på samma ugns temperatur, grädda i ytterligare ca 30 min.
Kontrollra dock att kakan är genomgräddad annars behöver den ytterligare några miuter.
Tag ut kakan och låt den svalna.
Gör cheesecake topping med de färdigkokade avsvalnade hallonen och blanda dem med chiafröna,
Häll toppingen över kakan och ställ i i kylen för att stelna.
 
Chia fröna sväller och drar åt sig vätska så toppingen kommer
att vara stelnad om du låter den vila i kylen.
 
Den är cheesecaken är rysligt god, men kan ätas med gott samvete!

Kommentera här: