3 x Paleo choklad praliner

 
3 sorters underbart goda paleo praliner perfekt en fredag som denna, nu blir det fredagsmys ikväll för hela slanten.
 
 

 
 

 
 
Höstlövspraliner:
Torr rosta pecan nötter i en het panna. Mal dessa sedan i en matberedare till nötsmör,
smaka av med äkta vanilj och någon typ av sötning t.ex. agavesyrup.
 
Kanel äppel hjärtan:
Skala och hacka ett ekologiskt äpple, lägg i en kastrull med lite vatten
så att dem inte bränns fast koka i ca 10 min, smaka av med kanel och lite kardemumma
och eventuellt lite sötning så som honung. 
 
Kokos pyramider:
Kör kokos i en matberedare till det blir "kokossmör",
 
lägg det sedan i en kastrull med nån msk kokosmjölk, låt koka upp på svag värme
smaka av med äkta vanilj och agavesyrup.
 
Grundrecept paleo choklad:
2 msk nötsmör (jag brukar ta mandelsmör)
3 msk kalpressad kokosolja
3 msk kakao
1 msk sötning t.ex. agavesyrup, honung ...
 
blanda allt i en kastrull smält samman på låg värme, se till att allt är ordentligt blandat. Ta fram en chokladform i silikon, om man inte har detta så borde man inverstera i minst en ;) skämt och sido kan man annars t.ex. ta små knäckformar, muffinsformar eller vad man nu har hemma en isform i silikon funkar också bra. Häll i chokladen i ungefär 1/3 del av formen tänk på att det ska vara choklad kvar att täcka fyllningen med senare, ställ i frysen i ca 10-20 min. Nu kan du göra någon utav fyllningarna. När du valt och gjort fyllningen och låtet chokladen i frysen stelna tar du ut silikonformen och placerar lite fyllning mitt på varje pralin fyll sedan upp med choklad och täck fyllningen helt ställ in formen i frysen igen och låt stelna innan du ploppar ut pralinera ur formen. Dessa ska förvaras i kylen ger både godare smak + att dem smälter och blir kladdiga annars. 

1 Jonas:

skriven

Snacka om chokladfrossa till max! :3 Tack för tipset hur som helst! =)

2 Steph:

skriven

Eller hur! Tur att kakao är så pass nyttigt och näringsrikt då =)

Kommentera här: