Paleo banan glass (laktosfri) med stekta bananer och chokladsås

 
Det här receptet ser kanske inte mycket ut för världen men det är så oerhört enkelt och fruktansvärt gott!
Ett nyttigt alternativ för den som vill undvika raffinerat socker och laktos.
 
 
 
bananglass:
ca 1 frusen banan i bitar
1 msk vatten eller mandelmjölk
 
(vill man kan man också ha i något form av
rawfood pulver så som lucuma eller mesquite
som finns att köpa i närmsta hälsokost butik,
mesquite har exempelvis en kola liknande smak
och är ett helt naturligt sötningsmedel som rawfood
anhängare använder)
alternativt kan man också tillsätta olika typer av nötter 
för att variera glassen i smak och konsistens.
 
stekta bananer:
1/2 banan
rå kokosfett/olja att steka i (exempelvis kung markattas ekologiska)
 
chokladsås:
1/2 dl ekologisk kokosmjölk (ex. kung markatta)
kakao av god kvalitet (smaka av hur stark smak av choklad
du vill ha)
söta ev. chokladsåsen med diverse sötningsmedel så som: honoung, 
raw agavesyrup, kokossocker eller vad man nu föredrar
 
Så här gör du:
glassen: mixa frusna bananer med vatten/mandelmjölk och alternativa ingredienser i en matberedare eller en mixer till det blandats till en krämig glass konsistens.
stekta bananer: Stek bananerna i kokosfett tills dem fått stekyta.
chokladsås: blanda kokosmjölk, kakao och sötningsmedel i en kastrull på låg värme, vispa tills allt blandats till en sås.
 
Njut!

1 Paulina Suonvieri:

skriven

med ca 9 veckor kvar till jul så har jag nu satt igång en "9-veckors utmaning" på min blogg där jag utmanar er läsare till att leva efter hälsosammare val i din vardag under denna perioden! kanske mer, eller mindre, träning? kanske nyttigare kost? kanske inte låta december bli en frossarmånad? du avgör själv, men det skulle vara kul att göra detta tillsammans! läs mer om detta på min blogg! hoppas du antar utmaningen! :D

//paulinasuonvieri.blogg.se

Kommentera här: