Mini choklad cupcakes, glutenfria och nyttigare!
Mini choklad cupcakes, glutenfria, saftiga ... mums.


Mini choklad cupcakes:
75 g smör, smält
2 ägg
2 msk honung (eller rå agavesyrup)
0,5 dl creme fraiche
0,5 dl mandelmjöl
0,5 dl linfrömjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao av god kvalité
Choklad topping:
50 g smör, rumstempererat
2 msk agavesyrup
2 msk kakao
25 g creme cheese
ev. hyvlad kvalitets choklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och honung. Blanda ner smält smör och creme fraiche med dem vispade äggen.
Blanda alla torra ingredienser i en seperat bunke. Blanda sedan ihop allt till en smet.
Fördela i små cupcakes formar och grädda i 5 - 10 min kontrollera genom
stickprovet. Övergrädda dem inte! Låt cupcakesen svalna.
Gör toppingen genom att röra ihop alla ingredienser, spritsa ut
och strö sedan hyvlad kvalitetschoklad på toppen.